Samenwerkingsverband publiceert whitepaper over circulaire bedrijfsmodellen
Datum
10 januari 2018

 

 

Een  samenwerkingsverband bestaande uit de NBA, Sustainable Finance Lab, Circle Economy, Fairphone, PGGM, ING, ABN Amro, Allen & Overy en Circularise heeft een whitepaper gepubliceerd over circulaire bedrijfsmodellen.

De oplossingen voor veelvoorkomende valkuilen voor circulaire bedrijfsmodellen worden hierin beschreven.

De Fairphone is een telefoon waarvan consumenten zelf gemakkelijk de hardware kunnen upgraden.

Hierdoor gaat de telefoon veel langer mee dan andere telefoons. Het idee achter de Fairphone-service is dat je als het ware een abonnement krijgt waardoor je altijd een telefoon hebt, die continu wordt geüpgraded. Het bedrijf is gebaat bij het produceren van een veel duurzamere telefoon.

Om een financierbaar model voor de Fairphone-service te realiseren heeft het samenwerkingsverband een blauwdruk gecreëerd voor hun bedrijfsmodel. De groep heeft bewezen dat de kloof tussen de bedrijven en financiers veel kleiner is dan aanvankelijk werd gedacht.  Dit heeft zij gedaan door gebruik te maken van templates, een circulair servicecontract en een financiële kasstroommodel. Een van de uitkomsten was een kasstroomprojectie van vijf jaar die financiers in staat stelt om de voordelen en risico’s van hun investering goed te kunnen inschatten.

Fairphone onderzoekt nu de mogelijkheden om een pilotproject te starten om ’s werelds eerste circulaire Fairphone-service voor bedrijven aan te bieden.

 

 

Bijgevoegd is de whitepaper

Bron: WWW. de accountant.nl

Bijlage(s)

Gerelateerde artikelen

Een betrouwbare en gedreven adviseur

Maprima bestuurt en ondersteunt vennootschappen voor een groot aantal bedrijven en investeerders van over de hele wereld. Hun kantoren in Nederland, Luxemburg en België zijn de vertrouwde en deskundige partner voor bedrijven. Deze bedrijven willen  gebruik maken van de vele gunstige financiële, fiscale en juridische mogelijkheden die deze landen te bieden hebben. “MKBedrijfsoverdrachten is een deskundige en betrouwbare partner bij…

0 comments
VOOR WAARDERING VAN UW ONDERNEMING MOET U BIJ ONS ZIJN!

WAAROM ZOU U EEN WAARDEBEPALING UITVOEREN? U overweegt uw bedrijf te verkopen of u overweegt uw bedrijf over te dragen aan uw kinderen. Misschien wilt u weten of de maatregelen die u neemt in uw bedrijf tot een gewenste waardestijging leiden. Een waardebepaling is dan de oplossing. WAARDEBEPALING BIJ VERKOOP Uw bedrijf heeft voor u veel waarde, zowel materieel als emotioneel….

0 comments
Tom en Alexandra van der Hoff - MKBedrijfsoverdrachten
Bedrijf verkoopklaar maken

 Welke maatregelen moet u treffen om uw bedrijf verkoopklaar te maken? Vanuit een drietal invalshoeken bespreek ik hierna een aantal maatregelen die nodig is om uw bedrijf verkoopklaar te maken. Ten eerste is er sprake van FISCAAL EN JURIDISCHE optimalisatie? Zijn de juridische en de fiscale structuur overzichtelijk? Deze maatregelen dienen tijdig (ca. 3-5 jaar voor de overdracht) genomen te…

0 comments
WordPress Lightbox Plugin