Nederlandse bedrijven kiezen duidelijk voor private equity en venture capital
Datum
22 september 2017

De hoeveelheid geïnvesteerd kapitaal in Nederlandse bedrijven door participatiemaatschappijen is in 2016 het hoogst sinds 2008. Nederlandse bedrijven kiezen dus voor private equity, er zijn meer investeringen in het private equity middensegment en er is fors meer nieuw kapitaal opgehaald door venture capitalists. 

  • 179 NEDERLANDSE BEDRIJVEN TREKKEN IN TOTAAL € 3,5 MILJARD AAN PRIVATE EQUITY VOOR BUYOUTS EN GROEIFINANCIERING AAN
  • OPVALLEND VEEL KLEINERE PRIVATE EQUITYINVESTERINGEN
  • € 185 MILJOEN AAN VENTURE CAPITAL NAAR 204 JONGE EN SNELGROEIENDE BEDRIJVEN
  • GEZOND VERKOOPKLIMAAT VOOR ZOWEL START-UPS ALS GEVESTIGDE BEDRIJVEN
  • € 2,4 MILJARD AAN NIEUW KAPITAAL GEWORVEN DOOR NEDERLANDSE FONDSMANAGERS – UITSTEKEND KLIMAAT VOOR FONDSENWERVING,
  • DAARVAN € 725 MILJOEN GEWORVEN DOOR NEDERLANDSE VENTURE CAPITALISTS, EEN RECORD

Dit zijn de hoofdconclusies die zijn te trekken uit het marktonderzoek 2016 dat de Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP)heeft laten uitvoer.

De NVP is de branchevereniging van participatiemaatschappijen in Nederland. Onder haar leden bevinden zich zowel private equity als venture capitalpartijen. Private equity investeert in volwassen bedrijven, venture capital in jonge en snelgroeiende ondernemingen. Ongeveer 380.000 mensen werken bij één van de 1.400 bedrijven in Nederland die een participatiemaatschappij als aandeelhouder hebben.

 

Het volledige persbericht is bijgevoegd.

Bron: Website NVP

Bijlage(s)

Gerelateerde artikelen

Een betrouwbare en gedreven adviseur

Maprima bestuurt en ondersteunt vennootschappen voor een groot aantal bedrijven en investeerders van over de hele wereld. Hun kantoren in Nederland, Luxemburg en België zijn de vertrouwde en deskundige partner voor bedrijven. Deze bedrijven willen  gebruik maken van de vele gunstige financiële, fiscale en juridische mogelijkheden die deze landen te bieden hebben. “MKBedrijfsoverdrachten is een deskundige en betrouwbare partner bij…

0 comments
VOOR WAARDERING VAN UW ONDERNEMING MOET U BIJ ONS ZIJN!

WAAROM ZOU U EEN WAARDEBEPALING UITVOEREN? U overweegt uw bedrijf te verkopen of u overweegt uw bedrijf over te dragen aan uw kinderen. Misschien wilt u weten of de maatregelen die u neemt in uw bedrijf tot een gewenste waardestijging leiden. Een waardebepaling is dan de oplossing. WAARDEBEPALING BIJ VERKOOP Uw bedrijf heeft voor u veel waarde, zowel materieel als emotioneel….

0 comments
Tom en Alexandra van der Hoff - MKBedrijfsoverdrachten
Bedrijf verkoopklaar maken

 Welke maatregelen moet u treffen om uw bedrijf verkoopklaar te maken? Vanuit een drietal invalshoeken bespreek ik hierna een aantal maatregelen die nodig is om uw bedrijf verkoopklaar te maken. Ten eerste is er sprake van FISCAAL EN JURIDISCHE optimalisatie? Zijn de juridische en de fiscale structuur overzichtelijk? Deze maatregelen dienen tijdig (ca. 3-5 jaar voor de overdracht) genomen te…

0 comments
WordPress Lightbox Plugin