“Octrooi” of “Patent”
Datum
11 oktober 2017

Het belang van het beschermen van nieuwe ideeën is je ongetwijfeld bekend . Hiertoe kan je een octrooi of patent gebruiken.

Namen en logo’s kunnen door merken, technische ideeën van een product door octrooien en de vorm van een product door modellen worden beschermd.

[1]“Octrooi”, geschreven onder auspiciën van de Orde van Octrooigemachtigden, is dé introductie in de juridische bescherming van uitvindingen door octrooien oftewel “patenten”.

Onmisbare basisinformatie voor het mkb, startende ondernemers, “start-ups”, zelfstandige uitvinders en iedereen die met innovatie te maken heeft. Wat is een octrooi of patent? Wanneer kies ik voor octrooibescherming en wanneer voor geheimhouding? Hoe verdien ik geld aan een octrooi? Wat moet ik doen zodat ik veilig kan ondernemen zonder last te hebben van andermans octrooien? Hoe kan ik andermans octrooien en de octrooiliteratuur in mijn voordeel gebruiken? Wat als ik beschuldigd word van het maken van inbreuk op een octrooi? Hoe hoog zijn de kosten van een octrooi en hoe beperk ik die?

Deze vragen en meer komen aan bod, op eenvoudige en toegankelijke manier beantwoord door wetenschapsjournalist Ir. Django Mathijsen.

Om allerlei aspecten rondom deze intellectuele eigendomsrechten eens duidelijk in beeld te brengen, is door de Orde van Octrooigemachtigden het boek OCTROOI uitgebracht. Kitty Veldman van Ab Ovo Patents & Trademarks uit Sittard-Geleen heeft hier een bijdrage aan geleverd.

Wellicht is dit boekje ook interessant voor je. Bijgevoegd kan je het downloaden.

Ik wens je veel leesplezier toe en, mocht je naar aanleiding van dit boek verdere informatie over het beschermen van producten of diensten op prijs te stellen, neem dan gerust contact op.

 

 

[1] Zie bijlage Octrooi

Bijlage(s)

Gerelateerde artikelen

Een betrouwbare en gedreven adviseur

Maprima bestuurt en ondersteunt vennootschappen voor een groot aantal bedrijven en investeerders van over de hele wereld. Hun kantoren in Nederland, Luxemburg en België zijn de vertrouwde en deskundige partner voor bedrijven. Deze bedrijven willen  gebruik maken van de vele gunstige financiële, fiscale en juridische mogelijkheden die deze landen te bieden hebben. “MKBedrijfsoverdrachten is een deskundige en betrouwbare partner bij…

0 comments
VOOR WAARDERING VAN UW ONDERNEMING MOET U BIJ ONS ZIJN!

WAAROM ZOU U EEN WAARDEBEPALING UITVOEREN? U overweegt uw bedrijf te verkopen of u overweegt uw bedrijf over te dragen aan uw kinderen. Misschien wilt u weten of de maatregelen die u neemt in uw bedrijf tot een gewenste waardestijging leiden. Een waardebepaling is dan de oplossing. WAARDEBEPALING BIJ VERKOOP Uw bedrijf heeft voor u veel waarde, zowel materieel als emotioneel….

0 comments
Tom en Alexandra van der Hoff - MKBedrijfsoverdrachten
Bedrijf verkoopklaar maken

 Welke maatregelen moet u treffen om uw bedrijf verkoopklaar te maken? Vanuit een drietal invalshoeken bespreek ik hierna een aantal maatregelen die nodig is om uw bedrijf verkoopklaar te maken. Ten eerste is er sprake van FISCAAL EN JURIDISCHE optimalisatie? Zijn de juridische en de fiscale structuur overzichtelijk? Deze maatregelen dienen tijdig (ca. 3-5 jaar voor de overdracht) genomen te…

0 comments
WordPress Lightbox Plugin