Tom van der Hoff

Tom is in 1958 in West-Afrika geboren. Vanwege het beroep van zijn vader heeft hij zijn jeugdjaren met name in het buitenland doorgebracht. Na zijn middelbare school is hij aan het NIvRA (Nederlands Instituut voor Register Accountants) gaan studeren. In 2003 heeft hij de post-academische opleiding Master of Finance and Economics afgerond en in 2012 de Executive Masters of Business Valuation, beide aan TiasNimbas Business School in Tilburg. In 2015 is hij ingeschreven in het Nederlandse Instituut voor Register Valuators. Het NIRV is de beroepsvereniging waarbij alle Register Valuators in Nederland zijn aangesloten. Een Register Valuator (RV) is een financieel deskundige die gespecialiseerd is in de bepaling van de waarde van een onderneming. Hoewel het waarderen van bedrijven een relatief nieuw vakgebied is, wordt het steeds vanzelfsprekender om in verschillende situaties een RV’er in te schakelen. Niet iedereen mag zich RV noemen. Een RV’er heeft door een tweejarige postdoctorale opleiding de kennis en expertise opgebouwd om een onderneming te waarderen en om de meest complexe waarderingsvraagstukken uit te voeren. Na de opleiding wordt de kennis gewaarborgd door een systeem van permanente educatie.

Sinds 1983 woont Tom in Limburg, waar hij zijn vrouw Alexandra heeft leren kennen. Tijdens zijn loopbaan heeft Tom voor KPMG gewerkt, als financial controller bij een grote vermogensbeheerder en als CFO bij een Amerikaans bedrijf waarbij hij verantwoordelijk was voor de Europese activiteiten. Uit hoofde van zijn ruime werkervaring bij productiebedrijven, handelsorganisaties, dienstverleners, banken, verzekeringsbedrijven, beleggingsmaat-schappijen en non-profit organisaties
kan hij ondernemingen optimale ondersteuning bieden. Tom is sinds 2007 als zelfstandige actief in de bedrijfsoverdrachtenmarkt.
.

Alexandra van der Hoff – Jordaans

Alexandra is geboren in Heerlen en getogen in Brunssum. Na haar rechtenstudie heeft zij tijdens haar loopbaan de Post Hbo-opleiding voor personeelsmanagement gedaan. Jarenlang is zij vervolgens HRM-adviseur geweest in het bedrijfsleven.

Alexandra is in het onderhandelingstraject met partijen goed getraind op het horen wat mensen niet zeggen, maar wel bedoelen. Bedrijfsoverdrachten in het midden- en kleinbedrijf hebben naast financiële aspecten ook “zachte” aspecten, waaronder de zorg van de ondernemer dat zijn medewerkers goed terecht komen. Niet onderschat moet worden dat het afstand nemen van een onderneming een zeer emotioneel proces is. Dit geldt des te meer als de ondernemer het bedrijf zelf heeft opgericht. De onderneming is in feite zijn of haar “kindje”.

Haar juridische achtergrond komt goed van pas bij de contractuele aspecten van bedrijfsoverdrachten.