Verschuiving in aanpak van bedrijfsoverdrachten
Date
10 December 2012

Er vindt ten aanzien van bedrijfsoverdrachten een duidelijke verschuiving plaats. Er ontstaat een kopersmarkt ten gevolge van de vergrijzing.

In de pers zijn de uitlatingen nogal fatalistisch. Ik zie dit anders. Processen moeten efficiënter gaan lopen. Circa 75% van de bedrijfsoverdrachten verliep tot voor kort via de accountant van de ondernemer. Dit is een natuurlijk proces, immers de accountant is de “huisarts” van de ondernemer. Vaak wordt in statuten verwezen naar een accountant voor de vaststelling van de waarde van een onderneming.

Het waarderen richt zich per definitie op de verwachte toekomstige cashflow.

Dat verdraagt zich niet met het te boek stellen van het financiële verleden. Het is logisch dat de huisaccountant in de bedrijfsoverdracht een rol speelt, maar als nuancering: als je kiespijn hebt ga je naar de tandarts en niet naar de huisarts.

De accountantskantoren realiseren zich steeds meer dat zij niet zijn geëquipeerd om een bedrijfsoverdracht goed en snel te realiseren.

Uit dat oogpunt schakelen zij MKBedrijfsoverdrachten in. Door ons specialisme kunnen we minimaal 5 potentiële kopers aantrekken. Duidelijk moge zijn dat hoe meer kopers belangstelling hebben, hoe gunstiger de prijs. Tijdens het overdrachttraject kan de ondernemer zijn eigen werkzaamheden blijven doen terwijl MKBedrijfsoverdrachten achter de schermen alles doet wat nodig is om het bedrijf te verkopen.

 

Wilt u weten wat MK-Bedrijfsoverdrachten.nl doet? Klik dan hier voor meer informatie.

 

Wilt u 5 gratis tips ontvangen over bedrijfsoverdrachten? Meld u zich dan aan voor de periodieke nieuwsupdate (maximaal 1 maal per maand) van MKBedrijfsoverdrachten.


E-mail

Voornaam

Achternaam
 

 

 

 

Related posts

herenmodezaak
Herenmodezaak Oger koopt

Luxe herenmodezaak Oger heeft dit voorjaar Didato overgenomen. Hiermee gaat volgens herenmodezaak Oger-CEO Martijn Lusink een langgekoesterde wens in vervulling. Beide herenmodezaken zijn in 1989 gestart met een winkel in de P.C. Hooftstraat in Amsterdam. Didato is momenteel aan de Amsterdamse Utrechtsestraat gevestigd. Oger heeft inmiddels winkels in Amsterdam, Den Haag, Rot­terdam, Haarlem en Antwerpen. Anti-cyclisch denken in een herenmodezaak…

0 comments
Fulfilmentmarkt
Pondres is klaar voor de groei in de fulfilmentmarkt

Om te zorgen dat de groei in de fulfilmentmarkt gerealiseerd kan worden is er voor gezorgd dat het IT-platform op orde is, de financiële randvoorwaarden zijn ingevuld en zelfs de coronacrisis gaf het bedrijf wind in de rug. Voor Pondres staan alle seinen op groen om de verdere groeiambities waar te maken, zegt CFO Maarten Wolters: “We hebben een prachtige…

0 comments
Debiteuren in crisistijd
Debiteuren in crisistijd

In tijden van (corona-)crisis is het goed om eens stil te staan bij de post debiteuren. Klopt de waarde op de balans nog wel met de realiteit? Om daar meer inzicht in te krijgen, duiken we in twee soorten waardering. De eerste is de waardering als er geen vuiltje aan de lucht is, de zogeheten goingcon­cern-waardering. Daartegenover plaatsen we de…

0 comments
WordPress Lightbox Plugin