Familiebedrijven en groei
Datum
28 mei 2014

In een ingezonden brief aan het FD las ik onlangs een interessante brief van de directeur van SAP Nederland.

Hij verwees naar een eerder artikel in het FD waarin wordt gemeld dat familiebedrijven niet de moed hebben om over de grens te gaan.

Hij meldt dat uit het onderzoek “Groeien met innovatieve IT“ van SAP blijkt dat dit risicomijdende gedrag zich niet beperkt tot familiebedrijven maar typerend is voor het hele Nederlandse ondernemersklimaat.

Stil blijven staan en niet vooruit denken is geen optie.

De verouderde manier van werken moet doorbroken worden.

Dit laatste wil ik zeker onderschrijven,  maar ik zou het niet alleen willen beperken tot een gerichtere focus op groeikansen. Familiebedrijven runnen hun bedrijf vaak traditioneel.

Daar waar dit betekent dat zij het bedrijf conservatief financieren lijkt dit een goede zaak, maar de traditionele business modellen zouden nu wel tegen het licht gehouden moeten worden om continuïteit voor de toekomst te waarborgen.

Bijgevoegd treft u aan het artikel van SAP Nederland B.V.

Bijlage(s)

Gerelateerde artikelen

Een betrouwbare en gedreven adviseur

Maprima bestuurt en ondersteunt vennootschappen voor een groot aantal bedrijven en investeerders van over de hele wereld. Hun kantoren in Nederland, Luxemburg en België zijn de vertrouwde en deskundige partner voor bedrijven. Deze bedrijven willen  gebruik maken van de vele gunstige financiële, fiscale en juridische mogelijkheden die deze landen te bieden hebben. “MKBedrijfsoverdrachten is een deskundige en betrouwbare partner bij…

0 comments
VOOR WAARDERING VAN UW ONDERNEMING MOET U BIJ ONS ZIJN!

WAAROM ZOU U EEN WAARDEBEPALING UITVOEREN? U overweegt uw bedrijf te verkopen of u overweegt uw bedrijf over te dragen aan uw kinderen. Misschien wilt u weten of de maatregelen die u neemt in uw bedrijf tot een gewenste waardestijging leiden. Een waardebepaling is dan de oplossing. WAARDEBEPALING BIJ VERKOOP Uw bedrijf heeft voor u veel waarde, zowel materieel als emotioneel….

0 comments
Tom en Alexandra van der Hoff - MKBedrijfsoverdrachten
Bedrijf verkoopklaar maken

 Welke maatregelen moet u treffen om uw bedrijf verkoopklaar te maken? Vanuit een drietal invalshoeken bespreek ik hierna een aantal maatregelen die nodig is om uw bedrijf verkoopklaar te maken. Ten eerste is er sprake van FISCAAL EN JURIDISCHE optimalisatie? Zijn de juridische en de fiscale structuur overzichtelijk? Deze maatregelen dienen tijdig (ca. 3-5 jaar voor de overdracht) genomen te…

0 comments
WordPress Lightbox Plugin