Wat doet een Register Valuator?
Date :
18 October 2018

Een Register Valuator (RV) is een financieel deskundige met als specialisatie waardebepaling van ondernemingen ofwel business valuation. Een RV volgt hiertoe een intensieve tweejarige postdoctorale opleiding en wordt hierna opgenomen in het register van het NIRV.

Door wie wordt een Register Valuator ingeschakeld?


De RV wordt door ondernemers en/of dga’s ingeschakeld, maar ook door advocaten en notarissen (bv. in het geval van een echtscheiding). Een RV kan optreden als vertegenwoordiger van een cliënt, als onpartijdige adviseur voor meerdere partijen of als arbiter. Bij onenigheid over de waarde van de aandelen biedt een bindend advies van een Register Valuator uitkomst.

Complexe transacties worden door de Register Valuator bekeken

Bij omvangrijke en complexe transacties zal de RV als waarderingsspecialist samenwerken met overige specialisten in het transactieteam. In mid-market transacties is de RV vaak de sparring partner voor zijn opdrachtgever en de belangenbehartiger. Tijdens onderhandelingen weet de RV exact in welke fase hij/zij overige specialisten moet inschakelen. Voorbeelden hiervan zijn specialisten op fiscaal en juridisch gebied. Naast activiteiten rondom bedrijfsoverdracht is de Register Valuator ook actief op het gebied van bedrijfsfinanciering, value based management, (des-)investeringsvraagstukken en andere aspecten van Corporate Finance.

Voor een onafhankelijke en degelijk onderbouwde waardebepaling laat u deze uitvoeren door een RV.

Bron: Website NiRV

 

Wilt u weten wat MK-Bedrijfsoverdrachten.nl doet? Klik dan hier voor meer informatie.

 

Wilt u 5 gratis tips ontvangen over bedrijfsoverdrachten? Meld u zich dan aan voor de periodieke nieuwsupdate (maximaal 1 maal per maand) van MKBedrijfsoverdrachten.


E-mail

Voornaam

Achternaam
 

Andere relevante artikelen:

Welke adviseur ?

Bedrijf verkopen in 10 stappen

Bedrijfsoverdracht en belastingdienst.

Related posts

Nederlandse familiebedrijven
Nederlandse familiebedrijven internationaal steeds succesvoller

Nederlandse familiebedrijven opereren steeds vaker met succes buiten de eigen…

0 comments
herenmodezaak
Herenmodezaak Oger koopt Didato

Luxe herenmodezaak Oger heeft dit voorjaar Didato overgenomen. Hiermee gaat…

0 comments
WordPress Lightbox Plugin