Wanneer moet je gaan nadenken over de verkoop van je onderneming?
Date
10 December 2012

De meeste ondernemers zijn zich niet bewust van het feit dat het van essentieel belang is om op tijd te gaan nadenken over de bedrijfsoverdracht als je je bedrijf te koop wil gaan zetten.

Aangetoond is, dat hoe eerder een ondernemer gaat nadenken over het te koop zetten van zijn bedrijf van zijn bedrijf, des te hoger de prijs zal uitvallen. Als vuistregel hiervoor wordt een termijn van 5 jaar gehanteerd. De genoemde 5 jaar  is geen commerciële termijn maar een fiscale termijn. Een commerciële termijn is veel korter. De koper moet het beeld hebben op basis van de werkelijkheid (de feiten) dat het commerciële verhaal klopt.

MKBedrijfsoverdrachten kan u helpen met het verkoopklaar maken van uw bedrijf.

Waarom gaat een ondernemer dan vaak (te) laat nadenken over het overdragen van zijn bedrijf?

Ik vergelijk ondernemerschap met topsport: je doet het met passie of je doet het niet. Het is heel moeilijk om over beëindiging/overdracht na te denken waardoor het vaak te lang wordt uitgesteld. Als je het punt hebt bereikt dat je “er klaar voor bent” wil je het ook het liefst zo snel mogelijk geregeld zien. Voor degenen die hun bedrijf willen verkopen wil 75% dit dan ook het liefst binnen een jaar. Dat is mogelijk, echter gebleken is dat de onderneming dan niet tegen de optimale prijs en voorwaarden wordt verkocht. Voor de ondernemer is de gerealiseerde verkoopprijs wel een belangrijke basis voor zijn pensioen!

Als u besluit om op korte termijn uw bedrijf te verkopen kan MKBedrijfsoverdrachten u begeleiden. Zie ook het stappenplan wat wij in een ander artikel hebben beschreven.

 

Wilt u weten wat MK-Bedrijfsoverdrachten.nl doet? Klik dan hier voor meer informatie.

 

Wilt u 5 gratis tips ontvangen over bedrijfsoverdrachten? Meld u zich dan aan voor de periodieke nieuwsupdate (maximaal 1 maal per maand) van MKBedrijfsoverdrachten.


E-mail

Voornaam

Achternaam
 

Related posts

herenmodezaak
Herenmodezaak Oger koopt

Luxe herenmodezaak Oger heeft dit voorjaar Didato overgenomen. Hiermee gaat volgens herenmodezaak Oger-CEO Martijn Lusink een langgekoesterde wens in vervulling. Beide herenmodezaken zijn in 1989 gestart met een winkel in de P.C. Hooftstraat in Amsterdam. Didato is momenteel aan de Amsterdamse Utrechtsestraat gevestigd. Oger heeft inmiddels winkels in Amsterdam, Den Haag, Rot­terdam, Haarlem en Antwerpen. Anti-cyclisch denken in een herenmodezaak…

0 comments
Fulfilmentmarkt
Pondres is klaar voor de groei in de fulfilmentmarkt

Om te zorgen dat de groei in de fulfilmentmarkt gerealiseerd kan worden is er voor gezorgd dat het IT-platform op orde is, de financiële randvoorwaarden zijn ingevuld en zelfs de coronacrisis gaf het bedrijf wind in de rug. Voor Pondres staan alle seinen op groen om de verdere groeiambities waar te maken, zegt CFO Maarten Wolters: “We hebben een prachtige…

0 comments
Debiteuren in crisistijd
Debiteuren in crisistijd

In tijden van (corona-)crisis is het goed om eens stil te staan bij de post debiteuren. Klopt de waarde op de balans nog wel met de realiteit? Om daar meer inzicht in te krijgen, duiken we in twee soorten waardering. De eerste is de waardering als er geen vuiltje aan de lucht is, de zogeheten goingcon­cern-waardering. Daartegenover plaatsen we de…

0 comments
WordPress Lightbox Plugin