Bedrijf te koop. Wanneer?
Datum :
10 december 2012

De meeste ondernemers zijn zich niet bewust van het feit dat het van essentieel belang is om op tijd te gaan nadenken over de bedrijfsoverdracht als je je bedrijf te koop wil gaan zetten.

Aangetoond is, dat hoe eerder een ondernemer gaat nadenken over het te koop zetten van zijn bedrijf van zijn bedrijf, des te hoger de prijs zal uitvallen. Als vuistregel hiervoor wordt een termijn van 5 jaar gehanteerd. De genoemde 5 jaar  is geen commerciële termijn maar een fiscale termijn. Een commerciële termijn is veel korter. De koper moet het beeld hebben op basis van de werkelijkheid (de feiten) dat het commerciële verhaal klopt.

MKBedrijfsoverdrachten kan u helpen met het verkoopklaar maken van uw bedrijf.

Waarom gaat een ondernemer dan vaak (te) laat nadenken over het overdragen van zijn bedrijf?

Ik vergelijk ondernemerschap met topsport: je doet het met passie of je doet het niet. Het is heel moeilijk om over beëindiging/overdracht na te denken waardoor het vaak te lang wordt uitgesteld. Als je het punt hebt bereikt dat je “er klaar voor bent” wil je het ook het liefst zo snel mogelijk geregeld zien. Voor degenen die hun bedrijf willen verkopen wil 75% dit dan ook het liefst binnen een jaar. Dat is mogelijk, echter gebleken is dat de onderneming dan niet tegen de optimale prijs en voorwaarden wordt verkocht. Voor de ondernemer is de gerealiseerde verkoopprijs wel een belangrijke basis voor zijn pensioen!

Als u besluit om op korte termijn uw bedrijf te verkopen kan MKBedrijfsoverdrachten u begeleiden. Zie ook het stappenplan wat wij in een ander artikel hebben beschreven.

 

Gerelateerde artikelen

Waarde inschatting van hun onderneming
Waarde inschatting van hun onderneming

Toen ik in 2007 actief werd in de markt van…

0 comments
bedrijfsopvolgingsregelingen
Bedrijfsopvolgingsregelingen

Nederlandse bedrijfsopvolgingsregelingen in het kort. Bij de overgang van een…

0 comments
WordPress Lightbox Plugin