EZ stuurt een brief aan de Tweede Kamer over bedrijfsoverdrachten
Datum :
1 oktober 2013

In februari jl. heb ik in mijn presentatie voor MKB Limburg in Heerlen kenbaar gemaakt dat ca. 20.000 bedrijven per jaar in Nederland opgeheven worden, ondanks het feit dat deze ondernemingen waarde hebben. (Onderzoek van Hogeschool Utrecht.)

Dit is ook gebleken uit een onderzoek van Zuyd Hogeschool met betrekking tot de Parkstad:

“De helft van de stakende ondernemers liquideert een verkoopbaar bedrijf.”

Sterker nog, de meeste ondernemers overwegen niet eens om hun bedrijf te verkopen. Dit is op zijn minst gezegd heel jammer voor de ondernemer maar ook voor de economie.

Ik heb mijn zorgen geuit over de laconieke houding van Economische Zaken ten aanzien van dit onderwerp. Op 11 september jl. heeft de minister in een brief aan de Tweede Kamer aangegeven dat er meer aandacht aan dit onderwerp geschonken moet worden.

De aanpak die Economische Zaken voorstaat is wat mij betreft veel te traag.

Mocht u overwegen om uw bedrijf op te heffen, neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op. Ik wil u graag mijn mening geven of en hoe u uw bedrijf het beste kunt verkopen.

 

Gerelateerde artikelen

Waarde inschatting van hun onderneming
Waarde inschatting van hun onderneming

Toen ik in 2007 actief werd in de markt van…

0 comments
bedrijfsopvolgingsregelingen
Bedrijfsopvolgingsregelingen

Nederlandse bedrijfsopvolgingsregelingen in het kort. Bij de overgang van een…

0 comments
WordPress Lightbox Plugin