Financiële planning om belasting te besparen
Datum :
19 september 2018

Elke ondernemer wil zo weinig mogelijk belasting betalen.

Elke ondernemer wil er alles voor doen om uiteindelijk zo weinig mogelijk belasting te betalen. Een financiële planning is dan prioriteit nummer één.  Om fiscaal zo gunstig mogelijk een bedrijfsoverdracht te regelen moet je wel tijdig met een financiële beginnen. Drie partijen spelen hierbij een belangrijke rol.

  1. Een partij gaat zich bezighouden met het verdiende geld. Hoe ga ik dat geld beheren, hoe ga ik daarmee om, wat ga ik ermee doen? Over deze vragen moet je een visie hebben.
  2. Het tweede aspect is de fiscalist. Deze is van belang om te kijken naar een aantal fiscale regels waaraan je je te houden hebt bij een bedrijfsoverdracht. Maar ook welke structuur moet je kiezen om fiscaal zo gunstig mogelijk uit de voeten te komen en zo min mogelijk belasting te betalen.
  3. En natuurlijk een notaris. Moeten we bij een mogelijke bedrijfsoverdracht niet nog eens nadenken over onze huwelijkse voorwaarden en moet er een nieuwe BV opgericht worden om de onderneming te herstructureren?

Om de financiële planning uit te werken moet je een aantal bouwstenen verzamelen.

Je moet de wensen van de ondernemer inventariseren. Deze worden uiteindelijk vertaald in de financiële doelen. En als je die gaat uitwerken moet je je bewust zijn van het feit dat er in de onderneming geld achterblijft op het moment dat je hebt overgedragen. Dat kan bv. in de vorm van een achtergestelde lening zijn.

Dit is een beperkt aantal punten van aandacht. Er zijn er natuurlijk veel meer omdat iedere onderneming/ondernemer anders is.

Als u vragen heeft over dit onderwerp kunt u altijd met mij contact opnemen. Ik help u graag verder.

Tom van der Hoff

Gerelateerde artikelen

Waarde inschatting van hun onderneming
Waarde inschatting van hun onderneming

Toen ik in 2007 actief werd in de markt van…

0 comments
bedrijfsopvolgingsregelingen
Bedrijfsopvolgingsregelingen

Nederlandse bedrijfsopvolgingsregelingen in het kort. Bij de overgang van een…

0 comments
WordPress Lightbox Plugin