Hans Anders in handen van eigenaar Action
Datum :
14 augustus 2017

Investeringsmaatschappij 3i neemt Hans Anders over. Het Britse 3i betaalt de investeringsfondsen Alpha en Alpinvest 200 miljoen euro voor de aandelen van de Nederlandse optiekketen.

Hans Anders telt momenteel 456 filialen in 4 landen: 253 in Nederland, 105 in België, 62 in Frankrijk en 36 Zweden. De omzet steeg vorig jaar met 12 procent naar € 192 miljoen. Hiermee groeide de 35-jarige brillenketen twee keer harder dan het gemiddelde voor de hele Nederlandse brillen- en lenzenmarkt.

Focus

3i hoopt het marktaandeel van de optiekketen te vergroten en uit te bouwen naar andere landen de optiekketen te vergroten. Met scherpe aan­biedingen moet Hans Anders profiteren van de vergrijzing. De focus op lage prijzen past bij de andere activiteiten van 3i, dat ook deels eigenaar is van discountwinkelketen Action en fitnessketen Basic-Fit.

Private equity-deal

Hans Anders werd in 2011 al overgenomen door Alpinvest en Alpha. De verkoop van private equity naar private equity geeft aan dat de optiekmarkt toch nog interessant is voor in­vesteerders, ondanks de lage marges door online.

 

Bron: Van Waarde juli 2017

Gerelateerde artikelen

Waarde inschatting van hun onderneming
Waarde inschatting van hun onderneming

Toen ik in 2007 actief werd in de markt van…

0 comments
bedrijfsopvolgingsregelingen
Bedrijfsopvolgingsregelingen

Nederlandse bedrijfsopvolgingsregelingen in het kort. Bij de overgang van een…

0 comments
WordPress Lightbox Plugin