Middels een activatransactie zijn de activiteiten gekocht door Erik Bessems Makelaardij
Datum :
23 februari 2016

 

Een Activatransactie heeft de  strategie van Erik Bessems, actief in Makelaardij, Verzekeringen & Hypotheken, te groeien door bedrijfsovername . Op die manier wilde hij de groei van zijn organisatie extra kracht bijzetten. MKBedrijfsoverdrachten zocht het juiste bedrijf en begeleidde Bessems bij de overname. Erik zegt:

“MKBedrijfsoverdrachten pakt de zaken professioneel en discreet aan. Een prima vertrekpunt voor een succesvolle overname.”

De organisatie realiseerde een gedetailleerd zoekprofiel en ging op basis daarvan op zoek naar kandidaat-bedrijven. Dit tot volle tevredenheid van Bessems. MKBedrijfsoverdrachten pakte het erg goed aan. Niet iedereen wil zijn bedrijf verkopen en degenen die daar wél interesse in hebben, willen dat lang niet altijd toegeven. MKBedrijfsoverdrachten weet precies hoe je toch bij die partijen onder de aandacht komt. Sterker nog: hoe je met hen in gesprek komt. De organisatie heeft een uitgebreid netwerk, benut de juiste kanalen en pakt de zaken zeer professioneel aan. Zo is er bijvoorbeeld een anonieme mailing verspreid.” Uiteindelijk viel de keuze op een onderneming in Beek. MKBedrijfsoverdrachten liet een letter of intent opstellen en onderzocht samen met Bessems de kredietwaardigheid van de organisatie. “Ook hierbij was de expertise van MKBedrijfsoverdrachten uitermate nuttig”, licht Bessems toe.

“MKBedrijfsoverdrachten keek heel kritisch naar het bedrijf en onderzocht nauwgezet of er sprake van een goede investering zou zijn.

En dat bleek het geval: ik kreeg het advies om door te zetten. De beslissing moet je als ondernemer natuurlijk zelf nemen, maar het is wel prettig om een deskundige partij naast je te hebben. Iemand die vanaf de zijlijn meekijkt en op belangrijke momenten ondersteuning biedt. Mede dankzij de begeleiding van MKBedrijfsoverdrachten wist ik vervolgens ook een prima overnameprijs te bedingen”, vervolgt Bessems. Amper een halfjaar na het eerste contact met de organisatie, was de deal rond. Ik ben erg tevreden, over alle facetten van de dienstverlening. Mijn adviseur Tom van der Hoff was heel actief, dacht continu met me mee en kwam al zijn afspraken na. Hij heeft zich echt in deze opdracht vastgebeten.

 

Erik Bessems

Gerelateerde artikelen

Waarde inschatting van hun onderneming
Waarde inschatting van hun onderneming

Toen ik in 2007 actief werd in de markt van…

0 comments
bedrijfsopvolgingsregelingen
Bedrijfsopvolgingsregelingen

Nederlandse bedrijfsopvolgingsregelingen in het kort. Bij de overgang van een…

0 comments
WordPress Lightbox Plugin