Wat doet een Register Valuator?
Datum :
18 oktober 2018

Een Register Valuator (RV) is een financieel deskundige met als specialisatie waardebepaling van ondernemingen ofwel business valuation. Een RV volgt hiertoe een intensieve tweejarige postdoctorale opleiding en wordt hierna opgenomen in het register van het NIRV.

Door wie wordt een RV ingeschakeld?

De RV wordt door ondernemers en/of dga’s ingeschakeld, maar ook door advocaten en notarissen (bv. in het geval van een echtscheiding). Een RV kan optreden als vertegenwoordiger van een cliënt, als onpartijdige adviseur voor meerdere partijen of als arbiter. Bij onenigheid over de waarde van de aandelen biedt een bindend advies van een Register Valuator uitkomst.

Complexe transacties worden door financieel deskundige bekeken

Bij omvangrijke en complexe transacties zal de RV als waarderingsspecialist samenwerken met overige specialisten in het transactieteam. In mid-market transacties is de RV vaak de sparring partner voor zijn opdrachtgever en de belangenbehartiger. Tijdens onderhandelingen weet de RV exact in welke fase hij/zij overige specialisten moet inschakelen. Voorbeelden hiervan zijn specialisten op fiscaal en juridisch gebied. Naast activiteiten rondom bedrijfsoverdracht is de Register Valuator ook actief op het gebied van bedrijfsfinanciering, value based management, (des-)investeringsvraagstukken en andere aspecten van Corporate Finance.

Voor een onafhankelijke en degelijk onderbouwde waardebepaling laat u deze uitvoeren door een RV.

Bron: Website NiRV

 

 

Andere relevante artikelen:

Welke adviseur ?

Bedrijf verkopen in 10 stappen

 

Gerelateerde artikelen

Waarde inschatting van hun onderneming
Waarde inschatting van hun onderneming

Toen ik in 2007 actief werd in de markt van…

0 comments
bedrijfsopvolgingsregelingen
Bedrijfsopvolgingsregelingen

Nederlandse bedrijfsopvolgingsregelingen in het kort. Bij de overgang van een…

0 comments
WordPress Lightbox Plugin